Рецепти покроково, швидко - Стир-фрай зі спаржі й курки в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Стир-фрай зі спаржі й курки

Час1,5 години
СкладністьВисока
Кількість порцій2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
450г.
куряче філе
800г.
спаржа «Фермове»
2зубчики
часник
10г.
корінь імбиру
1ст.л.
соєвий соус
1ст.л.
цукор METRO Chef
1ст.л.
кукурудзяний крохмаль
1ч. л.
сіль METRO Chef
1ст. л.
сухий херес
¾склянки
курячий бульйон або вода
2ст.л.
оливкова олія METRO Chef Extra Virgin
1пучок
зелена цибуля
рис METRO Chef «басматі» — на гарнір

Приготування:

Крок 1
Промите й очищене куряче філе покладіть на 30 хвилин у морозильну камеру, а потім поріжте поперек волокон тонкими смужками.
Крок 2
Половину часнику й імбиру натріть на терці, покладіть у місткість разом із курячими смужками. Додайте соєвий соус, чайну ложку крохмалю, цукор, сіль і херес. Залиште маринуватися за кімнатної температури на 15 хвилин. Крохмаль, що залишився, змішайте з бульйоном.
Крок 3
Спаржу очистьте й поріжте шматочками по 3–5 сантиметрів. Візьміть пательню з антипригарним покриттям і нагрійте на сильному вогні рослинну олію. Додайте спаржу, часник і імбир, що залишилися, зелену цибулю, ¼ склянки бульйону і дрібку солі. Смажте впродовж 3 хвилин і перекладіть усе в окрему миску.
Крок 4
На тій самій пательні на сильному вогні обсмажте замариновану курку на добре прогрітій рослинній олії. Коли м’ясо трохи підрум’яниться, додайте спаржу й перемішайте. Тепер влийте залишки бульйону з крохмалем і доведіть до кипіння, щоб суміш загусла.
Крок 5
Страва готова! Розкладіть у тарілки й подавайте з відвареним рисом.