Стир-фрай зі спаржі й курки
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
450г.
куряче філе800г.
спаржа «Фермове»2зубчики
часник10г.
корінь імбиру1ст.л.
соєвий соус1ст.л.
цукор METRO Chef1ст.л.
кукурудзяний крохмаль1ч. л.
сіль METRO Chef1ст. л.
сухий херес¾склянки
курячий бульйон або вода2ст.л.
оливкова олія METRO Chef Extra Virgin1пучок
зелена цибулярис METRO Chef «басматі» — на гарнір
Приготування:
Крок 1
Промите й очищене куряче філе покладіть на 30 хвилин у морозильну камеру, а потім поріжте поперек волокон тонкими смужками.
Крок 2
Половину часнику й імбиру натріть на терці, покладіть у місткість разом із курячими смужками. Додайте соєвий соус, чайну ложку крохмалю, цукор, сіль і херес. Залиште маринуватися за кімнатної температури на 15 хвилин. Крохмаль, що залишився, змішайте з бульйоном.
Крок 3
Спаржу очистьте й поріжте шматочками по 3–5 сантиметрів. Візьміть пательню з антипригарним покриттям і нагрійте на сильному вогні рослинну олію. Додайте спаржу, часник і імбир, що залишилися, зелену цибулю, ¼ склянки бульйону і дрібку солі. Смажте впродовж 3 хвилин і перекладіть усе в окрему миску.
Крок 4
На тій самій пательні на сильному вогні обсмажте замариновану курку на добре прогрітій рослинній олії. Коли м’ясо трохи підрум’яниться, додайте спаржу й перемішайте. Тепер влийте залишки бульйону з крохмалем і доведіть до кипіння, щоб суміш загусла.
Крок 5
Страва готова! Розкладіть у тарілки й подавайте з відвареним рисом.