Яловичина в апельсиновому соусі: рецепт від шефа

Яловичина в апельсиновому соусі: рецепт від шефа

Час читання - 3 хв.

М'ясо в апельсиновому маринаді — дуже смачна й ароматна страва, здатна прикрасити святковий стіл, сімейний обід чи романтичну вечерю. Але найголовніше — ви можете легко її приготувати самостійно, дотримуючись кроків цього рецепту.

Готуємо яловичину в апельсиновому соку в духовці

Хочемо познайомити вас із мегапопулярним в Америці рецептом тушкованої яловичини у пікантному апельсиновому соусі — ця страва точно стане для вас улюбленою! Шматочки м'яса обсмажуються, а потім прогріваються в густому, кисло-солодкому пікантному соусі на основі апельсинового соку. Яловиче м'ясо не менш популярне, ніж куряче, а його смак більш яскравий, тому ця страва може успішно конкурувати зі славнозвісним курчам у апельсиновому соусі.

Необхідні інгредієнти

Яловичина в апельсиновому соку — один із шедеврів азійської кулінарії, який готується за лічені хвилини, але справляє приголомшливе враження. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти

Для самої страви вам знадобиться:

  • яловичина — 400 грамів;
  • часник — 2 зубчика;
  • половинка апельсину;
  • апельсинова цедра — 1 столова ложка;
  • апельсиновий сік — 1/4 склянки;
  • корінь імбиру — невеличкий шматочок;
  • олія або кулінарний спрей.

Для апельсинового соусу приготуйте:

  • апельсиновий сік — 4 столові ложки;
  • світлий соєвий соус — 1 столова ложка;
  • питна вода — 3 столові ложки;
  • цукор — 2 столові ложки,
  • кукурудзяний крохмаль — 1 чайна ложка.

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції страви — якраз для романтичної вечері! Щоб приготувати цю смакоту, вам знадобиться 2,5 години часу, але воно того варте.

Алгоритм приготування

М'ясо з апельсиновим соусом — вишукана страва, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Просто дотримуйтесь наступних кроків:

  1. Щоб зробити соус, змішайте в мисочці апельсиновий сік, соєвий соус, воду, цукор та кукурудзяний крохмаль. Якщо любите гостреньке, можна також додати чайну ложку гострого соусу Шрірача. Перемішуйте інгредієнти, доки розчиниться цукор. Перед використанням треба буде знову перемішати соус, щоб підняти знизу крохмаль, який випав в осад.
  2. Наріжте яловичину смужками шириною 1–1,5 см, а потім розріжте ці смужки на кубики.
  3. Налийте у сковорідку трохи олії або збризніть її кулінарним спреєм, поставте на великий вогонь та викладіть яловичину. Обсмажуйте м’ясо протягом 2 хвилин без перемішування. Після цього готуйте ще 15 хвилин, регулярно перемішуючи. За необхідності можна долити трохи води.
  4. Часник та імбир почистіть і дрібно наріжте, обсмажте у сковороді, де готувалось м'ясо, додайте цедру та соус.
  5. Покладіть у сковорідку м'ясо та протушкуйте декілька хвилин, щоб воно насочилось соусом. Коли яловичина перестане бути рожевою всередині, а соус стане густим — страва готова.
  6. Перекладіть тушковане м‘ясо в порційні піали з відвареним рисом, прикрасьте кунжутом та свіжою зеленню. Подавайте до столу!

Смачного частування!

Всі продукти, які знадобляться для цього рецепту, ви завжди можете купити в торгових центрах мережі METRO.