Креветки з часником: смачний рецепт нашвидкуруч

Креветки з часником: смачний рецепт нашвидкуруч

Час читання - 4 хв.

Щоб зробити із розморожених креветок смачну гарячу закуску, знадобиться всього декілька хвилин. Це проста та швидка у приготуванні страва, найскладніший етап якої полягає в очищенні креветок від панцира. Все, що вам знадобиться, це сковорідка з товстим дном, морепродукти, соєвий соус та трохи прянощів.

Смажені креветки з часником і петрушкою добре смакують та презентабельно виглядають. Їх можна подавати зі свіжими або тушкованими овочами та витонченим білим вином. Соєвий соус надає морському делікатесу вишуканого солодкувато-пряного смаку та аромату, що робить страву пікантною та екзотичною. Зазвичай її споживають теплою, але й у охолодженому варіанті вона залишається дуже смачною.

Як приготувати креветки з часником

Креветки смажені з часником в соєвому соусі можна приготувати за п'ять хвилин та отримати дійсно універсальну страву. Вони чудово пасують до родинної вечері, урочистого свята, дружніх посиденьок. Подавати їх можна не лише з білим вином, але і з охолодженим пивом.

За бажанням ви можете використовувати різні приправи та прянощі на свій смак, а не лише ті, що зазначені у рецепті. Пам'ятайте, що рожеві креветки продаються вже варено-мороженими, тому готувати їх треба не більше 3–5 хвилин. Інакше морепродукти вийдуть твердими.

Інгредієнти:

  • королівські креветки — 500 грамів;
  • соєвий соус — 3–5 столових ложок;
  • рослинна олія — 3 столові ложки;
  • вершкове масло — 20 грамів;
  • часник — 1–2 зубчики;
  • перець, пряності, зелень — за смаком.

На 2 порції.

Час приготування — 10–15 хвилин.

Алгоритм приготування креветок з часником:

  1. Найкращім варіантом для смаження стануть королівські або тигрові креветки, але можна брати й звичайні. Підготуйте всі компоненти. Креветки нехай розморожуються за кімнатної температури.
  2. Розморожені морепродукти очистіть від панцирів, видаліть голови (якщо вони є), промийте та висушіть.
  3. Очистіть зубчики часнику та подрібніть — на терці або за допомогою пресу.
  4. Розігрійте сковорідку з олією, викладіть морепродукти.
  5. Креветки-напівфабрикати тримайте на сильному вогні приблизно півхвилини, постійно помішуючи. Якщо використовуєте свіжі креветки сірого кольору, тримайте на вогні 2–3 хвилини, доки вони не стануть рожевими з усіх боків.
  6. Додайте у сковорідку вершкове масло та подрібнений часник. Перемішайте та потримайте ще з пів хвилини або хвилину.
  7. Додайте соєвий соус (якщо ви любите більш солоний насичений смак, використовуйте 5–6 ложок соусу).
  8. Помішуючи, готуйте страву на середньому вогні близько 2 хвилин. Коли необхідна частина соусу випарується, можна знімати страву з вогню.
  9. Все, що залишилось — це прикрасити страву свіжою зеленню та скибочками лимону.

Як бачите, рецепт приготування креветок з часником у соєвому соусі дуже простий та доступний. Він не викличе жодних складнощів навіть у кулінарів-початківців. Бажаємо приємного апетиту вам та вашим гостям!

На що варто звернути увагу

Якщо ви перетримаєте креветки на вогні, м'ясо стане жорстким і схожим на гуму, тож не варто готувати страву занадто довго — 4–5 хвилин цілком достатньо. Тоді у вас вийде ніжна, смачна, запашна та дуже корисна закуска із незвичайним екзотичним колоритом.

Хочемо зазначити, що морепродукти поживні та дуже корисні для людини. Вони містять цінні мінерали, йод, омега-3 жирні кислоти та багато інших корисних речовин. Якщо не маєте алергічної реакції на екзотичну їжу, готуйте їх частіше — побалуйте себе, сім’ю та гостей!

Якщо ви вирішили приготувати креветки в часниковому соусі, завітайте до мережі магазинів METRO: тут знайдуться всі необхідні інгредієнти — продукти високої якості за доступними цінами!