У процесі в'ялення м'яса корисні речовини
майже не руйнуються, тому в таких ковбасах залишається максимальна кількість
вітамінів та мінералів, необхідних нашому організму. У традиційних рецептах
Фует відсутні підсилювачі смаку. Незрівнянного аромату виробу надають прянощі
та часник. Однак, у сучасних модифікаціях можуть використовуватись консерванти,
тому треба завжди уважно читати склад.
Оскільки продукт містить багато солі, ним
краще не зловживати. Через високу калорійність варто обмежити споживання цієї
ковбаси людям, які худнуть чи дотримуються дієти з інших причин, а також тим, у
кого алергія на плісняву.
Популярні різновиди ковбаси Фует:
-
Еспетек (espetec) — традиційна
каталонська ковбаска, легенька, майже невагома, довга й тонка, з охайними овальними
скибочками.
- Секаллона (Secallona) — відрізняється
трохи вдавленою формою на зрізі, яка з’являється внаслідок ферментації
(тонко нарізані скибочки схожі на чіпси). Це суха невеличка ковбаса, часто
без білої плісняви.
-
Сомалла (Somalla) — довгий «батіг»
ковбаски, вироблений з пісної свинини. Може бути більш або менш сухою,
тоненька та крихка.
-
Дідалети (Didalets) — мініатюрні ковбаски, які подають як закуску. Їх можна брати з
собою в дорогу або їсти на ходу.
Звісно, це не всі різновиди іспанського Фует,
існують ще пепе (pepper), тастет (tastet) та багато інших.